ENGLISH

PRP Yöntemi İle Saç Ekimi Nasıl Yapılır

Öncelikle PRP tedavisinde Unutmamaız gereken önemli bir husus varki, PRP özelikle ülkemizde, ismi duyulmuş çok büyük markalar olan, gerek saç ekim merkezi olsun gerek klinik olsun, bu işlemi yanlış ucuz tüplerde yaparak kişiye, hiçbir yarar vermedikleri gibi, aksine alerjik reaksiyonlara sebebiyet vererk zarar vermektedirler. bu gibi kurumların amcı ise sadece ucuz yoldan yüksek kazançlar elde etmektir pektabiki. PRP deki amaç doğru tüpler kullanıldığı taktirde kandaki trombositleri (beyaz kan hücreleri) çıkarmak saç ve ciltteki gerek duyulan yere enjekte etmektir.

PRP tedavisi, bireylerin kendi kanından elde edilen ve bağışıklık kazandıran aşıdır. PRP yöntemi iyileştirme sürecini hızlandırma özelliğine sahip olduğu için saç ekimi operasyonlarında sıkça kullanılmaktadır. Saç ekimiuygulamasında başarı oranında da büyük bir etkisi olan PRP yöntemi iki şekilde kullanılabilmektedir. Birincisi bireyin kanından elde dilen PRP’nin saç ekimi uygulamasından sonra saçlı deriye enjekte edilmesidir. Başarı oranını daha çok yükselttiği için bu yöntem daha çok tercih edilmektedir. İkincisi ise PRP ekilecek saç köklerine enjekte edilerek kökleri güçlendirmektir.

PRP yöntemi ile saç ekimi birey için birçok avantaj sunmaktadır. PRP ile saç ekiminin avantajlarının başında da saç köklerinin daha hızlı ve güçlü tutmasını sağlamaktadır. PRP yöntemi ile yapılan saç ekiminde kök tutma süreci normal saç ekiminde ki tutma süresinin yarısı kadar zamanda tutar ve etkisini gösterir. Örneğin normal bir saç ekimi uygulamasında 6 – 12 içinde saç kökleri tutarken PRP yöntemi ile yapılan saç ekimi operasyonlarında saç köklerinin tutma süreci 3 – 6 ay kadar bir süreçte hızlı bir şekilde saç kökleri tutmaktadır. Bireyin saç ekiminden sonraki doğal görünümü kazanması yarı yarıya indirilmiş oluyor.

PRP yöntemi ile saç ekiminin sağladığı bir diğer avantaj ise ekim sonrası başarılı olarak çıkan saç kökü sayısının artmasıdır ve saç ekimi uygulamasının başarılı sonuçlar vermesini sağlamasıdır. Saç kökü sayısını artırması ile birlikte ciddi anlamda saç kökü kaybı yaşanması önlenmiş olur.