ENGLISH

Sağlıklı Saçlar

Sağlıklı saçlar için beslenme ve saçlara yapılan uygulamalara çok dikkat etmeliyiz.

Sağlıklı saçlar bütün erkek ve kadınların hayalidir. Saçlardaki kırılmalar, matlaşma ve kepeklenme, çevresel etkenlere, beslenme alışkanlıklarına hatta yanlış uygulamalar sonucunda gerçekleşebiliyor. Saçlarımıza gerekli özeni gösterdiğimiz de sağlıklı saçlara sahip olmamız mümkün.

Saç sağlığında sağlıklı beslenme çok önemli. İlk olarak saçların kökünden beslendiğini unutmamalıyız. Dışarıdan uygulanan saç bakım ürünleri saçlara sağlık kazandırmaz. Saçlar için gerekli olan vitamin ve mineraller ancak kan yolu ile saç köklerini besler. Çinko, demir, vitamin B12, folik asit, zengin beslenmeler saç sağlığı için gereklidir.  Sağlıklı saçlar için dengeli beslenme, antioksidan yiyecekleri vücudun ihtiyacı kadar tüketmemiz, düzenli uyku ve stresten uzak durmamız da önemlidir.

Saçlarımızı şekillendirmek için kullandığımız saç boyası, renk açıcılar, jöle, köpük, wax, sprey ve briyantin gibisaç kozmetik ürünleri sık kullanıldığında ve saçtan temizlenmediğinde saçta kalarak saç tellerinde zayıflama ve kırılmalara neden olabilirler. Bu sebeple dikkatli ve az bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

Saçlarınızı ılık su ile yıkayın
Saçlarınızı çok sıcak kurutmayın
Güneşten saçlarınızı koruyun
Bol Su İçmeyi İhmal Etmeyin                                                                                                                                                               Ucuz Kalitesinden Emin olmadığınız Ürünleri Kullanmayın