ENGLISH

Beyaz saçlarla mücadele ne durumda?

 

 


Bazı kişilerde saç beyazlaması beklenenden erken yaşta görülebilir. Bunun sebebi stres ya da aileden gelen genlerden kaynaklanmaktadır. Erken gelen beyaz saçlar için günümüzde medikal bir çözüm olmasa da, umut verici bilimsel çalışmalar son hızla devam etmektedir.
 
Çalışmalarını ABD’de sürdüren New York Üniversitesi Dermatoloji Profesörü Mayumi Ito, fareler üzerinde yaptığı deneylerde olumlu sonuçlar aldı. Farelerde bulunan kökler, insan saç kökleriyle oldukça benzer. Bu yüzden gelecekte birçok ilacın, losyonun ve şampuanın içerisinde beyazlaşmayı önleyici içerik olabileceğini söyleyebiliriz.
 
Berberinize ayda bir gidin!
 
Beyaz saçlarından rahatsız olan erkekler eğer saçlarını boyatıyorlarsa iki haftada bir mutlaka berbere uğruyor demektir. Saçlarınızı iki haftada bir boyatmak saçınıza ve saç köklerinize zarar verir. Bunun yerine kısa saç modellerini seçerek, ayda bir boyatmanız saç sağlığınıza iyi gelecektir.
 
Beyaz saçlarınızı koparmayın!
 
Beyaz saç diğer saçlarınıza göre daha çabuk uzar. Bunu engellemek için kesinlikle beyaz saçınızı kopartmayın. Bunun yerine kısa kestirebilir ya da sevdiğiniz saç şekli ile çoğalmasına engel olabilirsiniz.
 
Buklelerinizi yatıştırın!
 
Beyaz saçlarınızı kontrol altına almak için biraz saç kremi işe yarayacaktır. Saçınızı şampuanlayıp duruladıktan sonra saç kremi kullanırsanız, saçlarınızı yatıştırır ve daha canlı bir görüntüye kavuşursunuz.