ENGLISH

 Günlük hayatımıza birçok sorunla karşılaşırız. Bu sorunlarla uğraşmak psikolojik ve sosyal  olarak hayatımızı etkilemektedir. Sosyal yaşantısına önem veren insanlar olarak öncelikliğimiz kendimizi nasıl daha iyi hissedebileceğimizi bilmekten geçer. Aynaya baktığımız zaman görüntümüzden memnun oluyorsak  en önemli adımdan başarı ile geçtiğimizi söyleyebiliriz. Ancak pek çoğumuzun  yaşadığı saç dökülmesi ve akabinde oluşan kellik sıkıntıları bunların  en büyüğüdür.

Tabi ki de günümüz teknolojisi ile bu sorunu aşmak mümkün ve bunun için gerekli olan dünyanın en geçerli  sistemi  saç ekim yöntemleridir.

Saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir. Bu nedenler arasında en çok etkiye sahip olanı genetik faktörlerdir. Aileden gelen bazı genlerin bu şekilde yönlenmiş olması sonucu saç dökülmesi meydana gelebilir. Bir diğer sebep ise yanlış kozmetik ürünleridir. Kalitesiz ve fazla miktarda kullanılan kozmetik ürünler  saçların hızlı bir biçimde dökülmesine ve yıpranmasına  yol açmaktadır. Dengesiz ve eksik beslenme de saç dökülmesine yol açan nedenlerden biridir. Az alınan ya da hiç alınmayan proteinlerin yol açtığı sorunlar saç dökülmesine doğrudan etki etmektedir. Bazı ilaçların yan etkileri ve tiroit bezinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle de saç dökülmesi yaşanabilmektedir. Saç dökülmesine karşı geliştirilen çözüm olarak artık fue saç ekim yöntemini rahatlıkla kullanabiliriz . Fue Saç ekim tekniğinde kişinin durumu ve saçların dökülme hızı göz önüne alınarak bir planlama yapılır . Öncelikli olarak saça yapılan analizler sonucunda saçın dökülme hızı ve deride kalan saç miktarı saptanır. Bu analiz sonucunda uygun teknik belirlenir. Deride kalan saç miktarı yeterli seviyede ve saç dökülme hızı makul değerde ise saça bazı besleyici ürünler verilir. Bu besleyici ürünler yetersiz kalırsa kişinin kendi kanının ayrıştırılması ile elde edilen sıvı (prp tedavisi) saç bölgesine enjekte edilir. Bu yöntemde işe yaramaz ise saç ekimi planlaması yapılır. Fue Saç ekim tekniği saç dökülmelerinde en kesin sonucu veren ve sizi eski saçlarınıza kavuşturan bir tekniktir.