ENGLISH

 İstanbul Hair Club’da gerçekleştirilen operasyonların yüzde yirmisini daha önce muhtelif yerlerde saç nakli ameliyatı geçirmiş kişilerin saçlı bölgelerinde yaptığımız düzeltme operasyonları oluşturuyor.

Halk arasında bebek başı ya da çim adam olarak, medikal literatürde ise pluggy look olarak adlandırılan bu vakaları düzeltmek için günümüzde kullanılan teknikler bunları tamamen kamufle edebilecek kadar ilerlemiş durumdadır. Buna rağmen ilk operasyonun bilinçli ve profesyoneller kişiler tarafından yapılması oluşabilecek görüntü ve sağlık risklerini önleyecektir.

Düzeltme operasyonları iyi bir planlama gerektirir. Kötü bir operasyon geçirmiş bir hastanın verici alandakı kısıtlıdır. Bu da saç naklini gerçekleştiren cerrahın hastanın yaşı, dökülme tipi, beklentileri ve daha önce nakil yaptırdığı operasyon tipini göz önünde bulundurarak saç ekimini gerçekleştirmesi gerektiği anlamına gelir.

Donör bölgenin tamamen kullanıldığı durumlarda, ekilmiş olan saçların bulundukları yerden çıkartılması ve mikroskop altında işlenerek tekrar, ancak bu sefer optimal şekilde nakledilmeleri gerekebilir. Düzeltme operasyonlarının başarısı için her saç telinin büyük önemi vardır.

Yara ve şerit izi

Baş bölgesinde gerçekleşen yaralanmalar sonucunda bu alanlarda saç kaybı yaşanır. Bu bölgelerde FUE yani Follicular Unit Extraction denilen yöntemle saç nakli gerçekleştirilebilir. Ancak bu, hastanın saç tipi ve nakil yapılacak bölgenin yaralanma durumuna göre farklılık gösterebilir.

Kamuflaj

Halk arasında bebek başı ya da çim adam olarak bilinen kötü saç nakli sonuçları, genellikle ön saç çizgisinin kalın ve çok telli saç folikülleri kullanılarak çekilmiş olmasından kaynaklanmaktadır.

Yanlış yönlü saç nakilleri

Nakledilen saçların uyumsuz bir açıyla çıktığı ve saç çizgisinin düz bir çizgi gibi göründüğü vakalar, düzeltme operasyonlarının en zahmetli gerçekleştiği müdahelelerdir.

Pluggy look

1980'lerde, özellikle de yurtdışında sıklıkla kullanılmış olan plug yöntemi günümüzde artık saç cerrahları tarafından kullanılmamaktadır.