ENGLISH

Saç ekimi operasyonu sırasında tansiyonun çıkması bazı komplikasyonlara neden olabilir ve saç ekimi yaptıran kişinin hayatı tehlikeli duruma gelebilir. Bu yüzden tansiyon rahatsızlığı olan kişilere saç ekimi ameliyatı önerilmez.

Saç ekimi operasyonu öncesinde tansiyon ne kadar düşürülmüş olsa da yüksek tansiyon rahatsızlıkları olan kişilerin ani heyecan yapılabilmesi sonucunda kişinin hayatı riske girecektir. Saç ekimi operasyonu basit bir estetik operasyonu olarak görülse de kişinin hayatını riske edecek bir durum varsa güzel görünüm amaçlı yapılan bu operasyon yapılmamalıdır. Saç ekimi operasyonu öncesinde ve sırasında gerekli olan önlemlerin alınması gerekir. İlk olarak saç ekimi yapılacak olan kişinin saç ekimi operasyonu öncesinde sağlık kontrollerinde geçilmeli ve saç ekiminin yapılabilmesi için kişinin herhangi bir sağlık probleminin olmaması gerekir. Bu şekilde operasyona girildiği zaman doktor ile kişi için çok rahat bir operasyon sağlanmış olacaktır. Saç ekimi yaptıracak olan kişi saç ekimi işlemini düşünüyorsa operasyon öncesi rahatsızlığı varsa kesinlikle doktoruyla paylaşması gerekir.

Kalp, şeker hastaları saç ekimi yaptırabilmesi için kendi doktorundan saç ekimi onayını aldıktan sonra saç ekimi yaptırabilir. Ancak yüksek tansiyonu olan kişiler operasyon sırasında olabilecek komplikasyonlara nedeniyle saç ekimi ameliyatı pek uygun görülmemektedir.