ENGLISH


 

MikroFUE (mikro foliküler ünite çıkarılması) tekniği FUE tekniğinin özelleşmiş ve hassas bir uygulamasıdır. 

FUE tekniğinde kullanılan delici uçlar 0.6 - 1 mm genişliktedir ve üçlü veya dörtlü saç kökü içeren greftler alınır.

 

Mikrogreftlerin alınması:

MikroFUE tekniğinde greftler (mikrogreft) verici sahalardan mikromotor ve çapı 0.6 - 0.8 - 1 mm. olan mikro-uçlar ile tek tek alınır.

Göz mikroskobu ve 3 kat büyütme ile saç kökleri net olarak görülür. Önce, saçların en sık olduğu yerlerden, ikili veya üçlü greftler alınır. Sonra, daha ince mikro-uçlar ile istenildiği sayıda tekli saç içeren mikrogreftler alınır.


 

Mikrogreftler içlerinde gereksiz deri dokusu olmayacak veya çok az olacak şekilde alınırlar. Minimal cerrahi ve minimal travma nedeniyle saçların alındığı sahalar 1-2 günde iyileşir.

Saç naklinde ekilen greft sayısı belirtilir. Bir seansta ekimi yapılan greftlerdeki ortalama saç kökü sayısı 2.5 tanedir. Yani, 3000 greft ekimi yapılan bir seansta yaklaşık 7000-7500 adet saç ekilmiştir.

FUT tekniğinde 1000 greft elde etmek için kafadan 50 santimetrekare deri alınır. MikroFUE tekniğinde 1000 greft elde etmek için 20-25 santimetrekare deri alınır.

FUT tekniğinde alınan en büyük şeritlerden 1800-2000 greft elde edilebilirken,
MikroFUE ile bir seansta 3000-5000 greft sayısına ulaşmak mümkündür.

 

Mikrogreftlerin yerleştirilmesi:

Ekimin yapılacağı alıcı sahada, çok ince mikro-deliciler (0.5 - 0.6 mm) ile incecik delikler açılır. Deliklerin yönü saçların uzama yönüne uygun olarak açılır.

Mikrogreftler çok hassas yapılardır. Tutmak ve deliklere yerleştirmek için mikro-pensetler kullanılır.

Mikrogreftler deliklere saçların uzama yönü ile uyumlu olarak yerleştirilir. Saçlar çıktığında, aynı bölgedeki diğer saçlarla aynı yönde uzarlar.

MikroFUE tekniği ile saçların alındığı saha gibi, saçların ekildiği sahalarda da daha az travma ve daha hızlı iyileşme olur.



 

MikroFUE avantajları;

MikroFUE kesisiz, dikişsiz, izsiz bir yöntemdir. Minimal cerrahi işlem ve minimal travma nedeniyle, iyileşme çok hızlı olarak 1-2 günde tamamlanır.

Diğer tekniklere göre daha çok sayıda greft elde edilebilir.
Verici sahanın derisini ilerde gerekebilecek saç ekimi seansları için korur. İleri derecede saç kaybı olan kişilerde, iz olmadan ve başın arkasındaki saçlarda seyrekleşme olmadan 3-4 seans saç alınabilir.
Saçlar homojen ve eşit sıklıkta yayılarak ekildiği için doğal bir görünüm ve sonuç sağlar.


 

 MikroFUE dezavantajları;

Özel alet ve ekipmanlar gerektirir.
Ancak çok iyi eğitim almış ve tecrübeli kişiler tarafından uygulanabilir.

MikroFUE yöntemini uygulayan kişilerin;

çok iyi eğitimli ve el becerisi olan, klasik FUE yönteminde tecrübe sahibi olması yararlıdır.

 

MikroFUE mega-seans: 

Bir seansta 3000 üzerinde mikrogreft nakil işlemine denir. Orta derecede saç kayıplarında megaseans uygulaması ile yeterli bir saç yoğunluğu ve sıklığına ulaşılabilir.

İleri derecede saç kayıplarında ise (tip 6 ve tip7 saç kaybı) başın arka ve yan tarafındaki saçlı sahalardan, 2-3 seansta yaklaşık 5000-6000 mikrogreft alınarak, ekimi yapılabilir. Bu şekilde memnuniyet verici bir saç yoğunluğuna ulaşılabilir.