ENGLISH

Saç ekimi yapıldığında ekilen saçların ekildikleri bölgelerde kesinlikle dökülmemesi gerekir. Yoksa bu konuda verilen emek ve ödenen ücret boşa gitmiş olur. Saç ekimi işlemi için alınan saçların saç dökülmesi olan alana saç nakli sonrasında bu saçların dökülmeden oldukları bölgede kalmaları şarttır.

 

Saç ekimi işleminde saç köklerinin alındığı alan iki kulak hattı arasında arkada kalan bölgedir. Arkada ensenin üst kısmındaki bu saçlar saçı en çok dökülen bir kişide bile ömür boyu dökülmezler. En iyi saç ekim uzmanları saç nakilde saç köklerini almak için bu bölgeyi kullanırlar. Bu saç ekimi donör yani verici alanından alınan saçlar nereye transfer edilirse edilsin, yaşarlar, ve o bölgede hayat boyu kalıcı olurlar. Bu saçlar genetik özellik olarak böyle programlanmışlardır.       

                                      

 

Bu nedenle mikrofue saç ekiminden sonra saçların çıkacağı garantidir. Ama sonucun doğal olması için cerrahi tekniğin çok ustaca yapılması gerekir. Türkiyedeki saç ekim merkezleri pek çoğu bu konuda tecrübeli ve yeteneklidir. Bu nedenle İstanbul saç ekimi konusunda dünyadaki referans merkezlerden biri olma konusunda hızla ilerlemektedir. Ülkemize giderek daha fazla sayıda yabancı hasta saç ektirmek için gelmektedir. İstanbulda saç ekimi fiyatlarının da alınan başarılı sonuçlara göre çok uygun olması da bir nedendir.

 

Genetik olarak saç dökülmesi olmayan bu bölgeden alınan saç telleri istenirse saç ekimi, veya kaş ekimi, kirpik ekimi veya sakal ekimi için kullanılabilirler. Bu saçlar saç ekimi için kullanılırsa devamlı olarak saç ile aynı hızda uzarlar. İlginç şekilde, kaş ekimi veya kirpik ekiminden sonra bu saçların uzama hızının yavaşladığı görülmüştür. Bu kaş ekimi ve kirpik ekimi için çok iyidir.

 

Saç ekimi 1980 yılından önce büyük parçalar şeklinde yapılmakta idi ve sonuçlar iyi değildi. Günümüzde özellikle fue saç ekimi yöntemi ile saçlar tek tek, homojen, eşit sıklıkta ve çok çok fazla sayıda ekidikleri için sonuçlar çok doğal olmaktadır. Mikro motor fue saç ekimi tekniği doğal saç ekimidir. Bu nedenle özellikle Türkiye saç ekim merkezleri çoğunlukla fue saç ekimi uygular. Günümüzde fue yöntemini plastik cerrahlar geliştirmiş ve en iyi saç ekim merkezleri tarafından plastik cerrahlarca uygulanır olmaktadır.