ENGLISH

Saç Ekimi Teknikleri

 

FUT Tekniği(Folicular Unit Transplantation)

Başın arka tarafından 15-20 cm uzunluk, 2cm genişlikte bir saçlı deri şeridi çıkarılır.Ekilecek saç kökleri bu şeridin çok küçük parçalara kesilmesiyle elde edilir.

Deri şeridinin alındığı yara dikilerek kapatılır.Deri şeridinin çıkarılmasını ve yaranın kapatılmasınıplastik cerrahi uzmanı yapmalıdır.Yaranın doğru olarak kapatılması cerrahi eğitim ve tecrübe gerektirir.

Dikiş iki hafta sonra alınır.Başın arkasında saçların içinde bir yhara izi kalır.Saçlar uzadığında bu izi kapatır ve iz görünmez.İyileşme süresi iki hafta içindedir.

FUT yöntemi ile bir şeritten ortalama 4000 saç kökü(şeridin büyüklüğüne göre 3000-5000 arasında) alınabilir. 

FUT yöntemi saçların kısa kestiren ve arkadaki yara izinin görüneceği kişiler için uygun değildir.(asker, polis)

 

FUE Tekniği(Folicular Unit Extraction)

Ekilecek saç kökleri başın arka ve yan bölgelerinden tek tek alınırlar.Bu amaçla 1.0-1.2 mm çaplı delici uçlar kullanılır.

FUE saç ekim yönteminde deri kesilmez.Başın arkasında dikiş ve yara izi olmaz.

FUE tekniğinde daha az cerrahi uygulanır.İyileşme süresi 4-5 gün içindedir.

FUE saç ekimi yöntemini yapan kişilerin iyi eğitimli, tecrübeli ve yetenekli olması gerekir.

FUE saç ekimi FUT yöntemine göre daha uzun sürer.

 

MikroFUE Tekniği

Mikromotor, mikrouçlar ve mikroskop büyütmesi altında hassas FUE uygulamasıdır.Temel teknik FUE ile aynıdır.

MikroFUE tekniğiyle bir seansta başın arakasındaki verici sahalardan 8000-10000 saç kökü alınarak ekilebilir.(1 saç kökü, 1 saç teli üretir)Hafif ve orta dereceli saç kayıplarında(önlerden başın tepesine kadar gelen) çok iyi kapama sağlanır.

Kullanılan delici uçlar 0.5-0.8 çapılıdır.Bu şekilde saçların alındığı sahalarda açılan delikler çok küçüktür.İyileşme çok hızlıdır ve 1-2 günde tamamlanır.

Ekim yapılan sahada saçların yerleştirilmesi için açılan delikler çok daha küçüktür.Saçlar tek tek ve yoğun olarak dağıtılarak ekildiği için sonuçlar doğal görünümlüdür.

Ayrıca, MikroFUE ile saçların alındığı sahalar çok iyi korunur.İlerde yeni saç ekimleri gerekirse yeniden çok miktarda saç kökü alınabilir.