ENGLISH

FUT yöntemi (şerit çıkarılması ve dikiş ile kapama) ile arka kafa derisinden alınabilecek en geniş şeritten elde edilecek  greft sayısı 2000 civarındadır. ” FUT yöntemi ile 5 bin saç ekiyoruz” ifadesi bir kelime oyunudur. Burada söylenen 5 bin saç teli, aslında 2000 civarında greft ekildiğidir (Bir seans için bir greft ortalama 2.5 saç teli içerir).

 

FUE saç ekimi yöntemi ile bir seansta arka ve yanlardan 5-6 bin greft elde edilmesi teorik olarak mümkündür. Fakat uygulamada, aynı anda  hem bu kadar fazla sayıda grefte ihtiyaç duyan, hemde verici sahasından bu kadar greft alınabilecek hasta grubu yoktur. (Çok istisna birkaç hasta dışında)

Hafif-orta derece saç kayıplarında (tip 1-4 saç dökülmesi) arka ve yanlardan bu kadar çok sayıda greft alınabilir. Ama bu kişilerde saç ekimi sahasında bu kadar grefti yerleştirmek mümkün olmayabilir.

 

İleri derecede (tip 5-7 saç dökülmesi) saç kayıplarında, ekim sahasında bu kadar sayıda delik açılabilir. Ama, bu kişilerde verici sahalar küçülmüştür. Kısıtlı verici sahalardan bir seferde 5-6 bin greft alınması, arkada belirgin saç seyrelmesi ve hatta iz kalması riskini getirir.

 

İleri derecede saç kayıplarında bile verici sahaların 5-6 bin greft üretebilme potansiyeli vardır. Bunun  tek seans yerine, 2-3 seansta yapılması, verici saha derisine iyileşme ve dinlenme evresinde olan saçların çıkması için zaman tanır. Bu seanslar 9 ay arayla yapılabilir.

 

Saç ekiminde önemli olan bir seansta kaç greftin alıcı sahada yaşatılabildiği ve saç üretebildiğidir. Önemli olan, ekim yapılan sahaya sahaya bir zarar vermeden ve ilerde gerekli olabilecek (orijinal saçların dökülmesi sürerse) yeni seanslar için arkadaki sahaların saç verme potansiyelini yok etmeden, alınabilecek en fazla saçı almaktır.

 

Bu bilimsel verilerin ışığı altında; saç ekimi adayları verici sahalarından bir seferde 5-6 bin greft alınmasının çoğu kez sonucun daha iyi olmasına hizmet etmeyeceğini anlamış olmalıdırlar. Bunun kendi yararlarına değil, tam tersi gereksiz saç kayıpları ve en sonunda daha az sonuç üretebileceğini bilmelidirler.

 

Ekim yapılan saçlar 3 ay içinde bu sahanın bir parçası haline gelir. Aynı sürede, arkadaki deri tamamen iyileşir ve arkada dinlenme evresinde olan saçlar çıkar. Sonraki seansta, hem arkadan yeni greftlerin alınması, hemde bunların ekim sahasındaki saçların arasına yerleştirilmesi kolay ve güvenilirdir.

 

Tüm bu nedenlerle; saç ekimi adayları doktorlarını daha fazla greft konulması yönünde zorlayıcı olmamalıdır. Uzmanlarımız saç kayıp şeklinize  ve verici sahalardaki saçlarınızın sıklığına göre, bir seansta sizin için en uygun sayıda grefti alarak ekimini yapacaktır. En uygun sayının anlamı, en uygun olan en fazla sayıdır.