ENGLISH

Saç ektirmek isteyen bir kişinin aklındaki en önemli soru kendisine kaç tane saç ekileceğidir. Kişi kısa bir internet araştırmasından sonra saç ekiminde genellikle saç sayısı değil greft sayısından bahsedildiğini  öğrenir. Bundan sonra kaç greft ekilmesi gerektiğini ve buna göre ne kadar para ödemesi gerekeceğini öğrenmeye çalışır.

Greft saç ekiminde alınan ve ekilen temel yapının adıdır. Saç telleri greft içinde bir tane, 2 tane, 3 tane veya en fazla 4 tane olabilir.

Her saç telinin dibinde bir saç kökü bulunur. Bir saç kökü sadece bir saç teli üretebilir.

Yani, ekim sahasında kaç tane saç çıkacağı kaç tane saç kökü ekildiğine bağlıdır. Greft sayısına bağlı değildir. Eğer bir saç ekiminde alınan tüm greftlerde bir tane saç varsa, ancak o zaman ekilen saç kökü sayısı greft sayısına eşittir. Bu durumda ekilen greft kadar saç çıkar.

Bir saç ekiminde 4000 tane hepsinde tek saç olan greft ekilirse 4000 saç ekilmiş olur. Ama,  greftlerin belli sayısı ikili ve üçlü saç kökü (teli) içeriyorsa bu durumda 4000 greft ile 8000-10000 arası saç kökü ekilmiş demektir.

Kısaca, saç ekimi için önemli olan ekilen saç kökü sayısıdır. Gerçek saç çıkma oranını bu sayı verir. Fakat teknik olarak, ekilen greft sayısının verilmesi de olabilir. İşlemin ne kadar süreceğini, verilen emeği ve fiyatı greft sayısının belirlemesi yanlış değildir.

Saç ekimi sonucu ekilen greft sayısı kadar kaç saç kökünün ekim sırasında canlı kaldığı ve saç üretmesine bağlıdır. Bu da ancak cerrahi tekniğin ustaca uygulanmasına bağlıdır.

Saç ekiminin doğal sonuıç vermesi için en ön çizgiye tek saç içeren greftler bolca konur. Arkalara doğru ikili ve üçlü saç içeren greftlerin konulması yoğun ve sık görünüm için daha iyidir. Tüm greftlerde tek saç olursa, önde doğal bir görünüm olmasına rağmen, arkadaki sıklık yeterli olmayabilir.

Saç kökleri başımızda ikili, üçlü, dörtlü gruplar halinde bulunur. Bunları oldukları gibi, gruplar halinde almak, saçların ziyan edilmemesi ve zarar görmemesi için onları tek tek almaya göre daha doğru ve akıllıca bir uygulamadır.

MikroFUE  saç ekimi tekniği, saçları mikroskop altında gruplar halinde görerek, bu grupları bir bütün olarak zarar vermeden alabilmeyi sağlar. Üçlü grup üçlü greft, tekli saç tekli greft olarak alınır. Diğer yöntemlerde üçlü bir grubu tek tek almaya kalkmak, bunların zarar görmesine ve ziyan edilmesine yol açabilir