ENGLISH

Saç nakli veya saç ekimi aynı işlemin iki değişik adıdır. Daha yaygın kullanılan isim ile saç ekimi, kişinin kendi saçının saç dökülmesi olan sahalara ekilmesidir. Saç ekimi cerrahi bir işlem ve cerrahi bir tekniktir.

Saç ekimi sadece doktor ve plastik cerrah uzmanlık ve eğitimine sahip olan hekimlerin tıbbi planlama ve uygulaması olarak yapılır. Plastik cerrahlar tarafından sorumluluğu üstlenilmeyen saç ekimi merkezlerinin uygulaması tıbbi ve etik değildir.

 

Saç ekimi, saçı üreten ve büyüten canlı saç kökü hücrelerinin ekimidir.  Buna karşı, saç ekimi bir kök hücre tedavisi değildir. Bu nedenle saç ekimini bir kök hücre tedavisi gibi pazarlayan bir saç ekim merkezi  aslında en iyi saç ekim merkezi olduğu iddiasında bulunabilse de, bu bilimsel, ahlaki ve doğru değildir.

Saç telinin kendisi cansız bir yapıdır. Saç ekimi protez saç gibi saç telinin ekilmesi değildir. Canlı saç kökü hücrelerinin ekildikleri yerlerde yaşamaları ve saç dökülmesi olan sahalarda yeniden saç çıkarmaları için tutmaları ve yaşamaları şarttır. Bu hücrelerin canlı kalmaları için saç ekimi cerrahi tekniğinin çok ustaca uygulanabilmesi gerekir.

 

Saç ektirme tekniğinin ustaca uygulanabilmesi için işlemi yapan ekibin tecrübesi, eğitimi ve yeteneği en önemli faktördür. Bu faktörler saç ekimi merkezleri arasında çok değişken olduğu için saç ekimi fiyatları ve saç ekimi ücretleri saç ekimi merkezleri arasında çok değişken olmaktadır. En iyi saç ekim merkezi en uygun saç ekimi fiyatı ile en başarılı ve doğal saç ekimi sonuçlarını devamlı olarak verebilen saç ekimi merkezidir.

 

Saç ekimi işleminin doğal (başkaları tarafından anlaşılmayan) ve başarılı (yoğun ve sık görünüm) sonuç vermesi için en iyi saç ekim merkezi ve en tecrübeli ve ustaca saç ekimi yapan saç ekimi merkezleri ile görüşülmesi, saç ektirme yaptıracak bir kişinin en önemli önceliği olmalıdır.