ENGLISH

Saçınız ve Saçınızın Sağlığı Önemlidir!

 

Cansızlaşma, incelme ve en önemlisi dökülme saç sağlığını etkileyen en önemli konuların başında gelmektedir. Çevresel, genetik ve kişisel faktörlerin yanı sıra, günlük hayatta saç bakımında yapılan bazı yanlışlar da saç sağlığımızı olumsuz etkileyebilir, hatta dökülmesine yol açabilir. Saç boyası, jöle gibi kimyasalların sık kullanımı; saçları çok sıkı ve sürekli aynı şekilde bağlama; sürekli fön çektirme ve özellikle ıslak saçlara şekillendirici ile müdahale etme saçımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

Saçlarımızın bakımını şampuan ve krem ile yapmak yeterli bir tedavi olmayacaktır. Dökülme oranımız normalin üstünde ise destekleyici birçok tedavi yöntemiyle saçımızı eski haline getirme ve çok daha canlı bir görünüm verme şansımız vardır.

İstanbul Hair Club da PRP tedavisi  ile kişinin kendi kan hücreleri olan trombositler aktive edilerek, yoğun bir sıvı haline getirilir ve saç köklerine enjekte edilir. 6 aylık uygulamanın sonunda saç dökülmesini önleyici ve saç hacmini arttırıcı etkisi olduğu gözlemlenmiştir.

Mezoterapi tedavisinde ise istenilen bölgedeki hücre metabolizması uyarılır. Böylece saç dökülmesinin durdurulması, var olan saçların kalitesinin artırılması ve saç uzamasının aktif hale getirilmesi amaçlanır.

Dökülme oranının fazla olduğu ve saçlı bölgede açılmaların görüldüğü vakalarda ise saç nakli en uygun tedavi yöntemi olacaktır. Bu bir saç kökü nakli işlemidir ve iki ayrı yöntemle yapılır. FUE yönteminde saç kökleri verici alandan teker teker alınarak, nakile hazır hale getirilir. FUT yönteminde ise saç kökleri verici alandan bir şerit halinde alınır ve daha sonra teker teker ayrılarak nakil için hazırlanır.

İSTANBUL HAIR CLUB a başvurarak konusunda uzman doktorlarımız tarafından ücretsiz muayene randevusu alabilirsiniz.