ENGLISH

 SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

 

 

Cilt bakımına genç yaşta başlayın
Cilt bakımı için yaşınızın ilerlemesini beklemeyin. Cildiniz 20 yaşların ortasından itibaren yaşlanmaya başlar, ancak siz göremezsiniz. Favori cilt bakım ürününüz sizin cildiniz için yeterli olmamaya başlar. Genleriniz, günlük alışkanlıklarınız bu değişimin sebebidir. Bu yüzden bakım için yaşlanmayı beklemeyin! Yaşınız ne olursa olsun bir cilt bakım uzmanına cildinizin daha pürüzsüz ve yumuşak olması için başvurabilirsiniz.

 

Cildinize uygun ürün seçin
Kuru cildiniz için ideal bir krem, yağlı cildiniz için yağsız temizleme jeli... Eğer hassas cildiniz varsa, en uygun ürünler icin mutlaka bir dermatologa danışın. Cildinizi sıcak ılık ya da soğuk suyla yıkayın. Sıcak su cildinizin doğal nem dengesini bpzabilir.

Cildinizi nemlendirin
Nemlendiriciler cildinizi korur. Hangi cilt tipine sahip olursanız olun cildiniz için nemlendirici kullanmanız gerekmektedir. Kuru bir cilde sahipseniz nemlendiriyi günde iki kere kullanmanızı öneririz.

Cildinizi güneşten koruyun
İç mekanlarda bile olsanız cildinizi güneşe karşı korumalı ve güneş koruyucu kullanmalısınız. Güneş ışığı bulutlardan ve camlardan geçerek cildinize ulaşır. SPF 30 özelliği olan bir güneş koruyucu kullanmanızı öneririz. Dudaklarınızı da korumayı unutmayınız! Terlemişsiniz ve uzun süre güneşe maruz kalacaksanız güneş koruyucunuzu tekrarlamanızı öneririz.

Ölü derinizden kurtulun
İnce telli bir fırça ve sentetik boncuklu peeling kremleri ile pul pul dökülen cildinizi tazeleyin. Kuru bir cildiniz varsa haftada bir kez, yağlı cildiniz varsa bir ya da iki kere yapmanız gerekebilir. Eğer sivilceli bir cildiniz varsa doktorunuza danışmadan herhangi bir işlem yapmamanızı tavsiye ederiz.

Canlı cilt katmanınızı açığa çıkartın!
Bazı cilt bakım ürünlerinin içinde bulunan ölü deri atma özelliği, cildinizin altındaki canlı ve taze görüntüyü ortaya çıkartabilir. Ancak kliğinimizde uygulanan mikrodermabrazyon veya kimyasal peeling işlemleri ile ölü derinizden daha etkili bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Menünüzde ne var?
Cildinizde aynı vücudunuz gibi iyi beslenmeye ihtiyaç duyar. Bazı araştırmalar beslenme şeklinizin cildinize etkisi olduğunu göstermiştir. Vitamin C ve E içeren krem ve serumlar, cildinizi güneş ışınlarından korur. Aynı zamanda vitamin A ve B3 güneş ışınlarından zarar görmüş cildinizi düzeltir. Elbette bu vitaminleri besinlerden de almanız mümkündür.

Sivilce sadece ergenlik döneminde oluşmaz
Sivilce problemleriniz varsa hormonlarınız ve stres öncelikli neden olarak aklınıza gelmelidir. Fakat kullandığınız ürünlere dikkat etmeli ve cildiniz için uygun olan ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. Uzman bir dermatoloğa danışarak ihtiyaçlarınızı öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Cildinizin parlaması için:

  • Sigara içmeyin. Bu sizin cildinizin daha erken yaşlanmasına ve kırışıklıkların çoğalmasına yol açar.
  • Sağlıklı beslenin.
  • Her gün spor yapın.
  • Stresten uzak durun.