ENGLISH

 

 Erkeklerde estetik bir bütünlük içinde görünebilmek için sakal ve bıyıkların varlığı ve şekli en az saçların varlığı kadar önemlidir. Sakal ve bıyık bırakılmasa da varlığı erkekliğin simgesidir. Erkek için özgüven demektir.

Erkeklerde sakal olmamasının bir çok sebebi olabilir. Büyük çoğunluğu kalıtımsal yani genetiktir. Bunun dışında lazer epilasyon, geçirilen cerrahi girişimler, yanıklar ya da kazalar sakal kaybının nedenleri olabilir.

Saç kaybında olduğu gibi sakal ve bıyık kaybında da kozmetiklerle ve medikal tedavilerle yeni sakal çıkartmak mümkün değildir. Sakal ve bıyık kaybının kalıcı çözümü sakal ekimidir.

Sakal ve bıyık ekimi ülkemiz gibi sakal ve bıyığın özellikle önemli olduğu orta doğu bölgesinde hızla artmaktadır. Bunun da en büyük sebebi sakal ve bıyık ekimlerinin  FUE saç ekimi gibi yeni ekim yöntemlerinin ortaya çıkması ilerleyen teknoloji ile birlikte doğal görünümlü ekimlerin yapılmasıdır.

Sakal, bıyık, favori ekimi ne demektir?

Sakal ekimi başın arka kısmında, iki kulak arası bölgeden, dökülmeme genetiğine sahip saç köklerinin mikromotor  ve 0.6 mm lik punchlar yardımı ile, sakal oluşturmak istediğimiz bölgeye  nakledilmesi işlemidir

Sakal, bıyık ekimi kimlere yapılabilir?

Sakal ekimi hiç sakalı çıkmayanlara yapılabildiği gibi sakal ve bıyık bölgesinde yer yer eksiklikler olan ya da dağınık sakalları olan erkeklere yapılabilir.

Sakal ekimi ayrıca yüz bölgesinde sivilce, yanık,ameliyat sonrası kesi izi bulunan erkeklerde bu izlerin yokedilmesi amacıyla yapılmaktadır.

Kirli sakal görüntüsünü seven, favorilerini uzatmak isteyen fakat sakalları dağınık ve seyrek çıkan erkeklerler de sıklıkla sakal ektirmektedir.

Sakal ve bıyık ekimi, herhangi bir sakal kaybı olmadan sadece sakal ve bıyık  modelinin değiştirilmesi amacıyla da yapılır.

Herkes sakal-bıyık ektirebilir mi?

Başın arka kısmında, iki kulak arası bölgede yeteri kadar saç olan herkese sakal-bıyık ekimi yapılabilir